Rap je Nieuwjaarsbrief!

Rappen is een manier waarop kinderen zich heel graag uitdrukken. Nieuwjaarswensen rappen moet dus ook kunnen. De traditionele nieuwjaarsbrief moet dringend worden vervangen door een eigentijdse variant. Via rappen wordt de nieuwjaarsbrief terug hip en krijgen kinderen op 1 januari de aandacht die ze echt verdienen.

Wens je een “Rap je nieuwjaarsbrief”-workshop? Hieronder vind je enkele formules:

3e kleuterklas/1e en 2e leerjaar

=De kinderen worden klaargestoomd om hun nieuwjaarsbrief te rappen (=rijmen op een beat). In de workshop geven we een korte introductie wat rappen is en hoe het is ontstaan. Door aangepaste oefeningen rond ritme, expressie, articulatie en microfoonhantering komen we tot een nieuwjaarsrap-show op een coole beat.
-Tekst
Mogelijkheid 1: de tekst wordt voorzien door de school. Tijdens de workshop leren we deze tekst te rappen. Deze tekst    wordt vooraf doorgemaild naar ons, zodat we even kunnen checken of alles “rapbaar” is.
Mogelijkheid 2: Woord Omhoog voorziet een nieuwjaarsrap-tekst. Deze wordt vooraf doorgemaild naar de school, zodat er tijd is om deze in te oefenen. Tijdens de workshop leren we deze tekst te rappen.
-Max aantal kinderen: 25
-De school krijgt een cd met rapbeats, om na de workshop verder te oefenen.
-Prijs: 180€ voor workshop van 2u, 250€ voor workshop van 3u.
-eindprodukt: de kinderen hebben geoefend om de nieuwjaarstekst te rappen op de beat.

3e/4e/5e/6e leerjaar
Vanaf het derde leerjaar kan je kiezen uit een “rap je nieuwjaarsbrief”-training of cd-opname.

1.Rap je nieuwjaarsbrief-training
=De kinderen worden klaargestoomd om hun nieuwjaarsbrief te rappen (=rijmen op een beat). In de workshop geven we een korte introductie wat rappen is en hoe het is ontstaan. Door aangepaste oefeningen rond ritme, expressie, articulatie en microfoonhantering komen we tot een nieuwjaarsrap-show op een coole beat. De deelnemers hebben de mogelijkheid om zelf hun tekst te schrijven zodat ze zich persoonlijk kunnen uitdrukken. Onze werkwijze: we stimuleren en moedigen de kinderen aan om zich uit te drukken in rijm, maar we geven hen zo weinig mogelijk de pap in de mond.
-Tekst
Mogelijkheid 1: De tekst wordt voorzien door de school. Tijdens de workshop leren we deze tekst te rappen.
Mogelijkheid 2: Woord Omhoog voorziet een nieuwjaarsrap-tekst. Deze wordt vooraf doorgemaild naar de school, zodat er tijd is om deze in te oefenen. Tijdens de workshop leren we deze tekst te rappen
Mogelijkheid 3: De deelnemers schrijven in groepjes zelf rijmende teksten. Zo hebben ze nog meer het gevoel een heel persoonlijk product af te leveren.
-Max aantal kinderen: 25
-De school krijgt een cd met rapbeats, om na de workshop verder te oefenen.
-Prijs: 180€ voor workshop van 2u, 250€ voor workshop van 3u

2. Rap je nieuwjaarsbrief – CD opname
=De kinderen worden klaargestoomd om hun nieuwjaarsbrief te rappen (=rijmen op een beat) en deze op te nemen met onze mobiele opname-studio. In de workshop geven we een korte introductie wat rappen is en hoe het is ontstaan. Door aangepaste oefeningen die we doen rond ritme, expressie, articulatie komen we tot een professioneel klinkende opname. De deelnemers hebben de mogelijkheid om zelf hun tekst te schrijven zodat ze zich persoonlijk kunnen uitdrukken. Onze werkwijze: we stimuleren en moedigen de kinderen aan om zich uit te drukken in rijm, maar we geven hen zo weinig mogelijk de pap in de mond.
-Tekst
Mogelijkheid 1: De tekst wordt voorzien door de school. Tijdens de workshop leren we deze tekst te rappen en nemen we deze op.
Mogelijkheid 2: Woord Omhoog voorziet een nieuwjaarsrap-tekst. Deze wordt vooraf doorgemaild naar de school, zodat er tijd is om deze in te oefenen. Tijdens de workshop leren we deze tekst te rappen en nemen we deze op.
Mogelijkheid 3: De deelnemers schrijven in groepjes zelf rijmende teksten. Zo hebben ze nog meer het gevoel een heel persoonlijk product af te leveren. Deze teksten leren we rappen, en nemen deze op.
-Max aantal kinderen: 20
-De opname is een “nieuwjaarsrap”-song. De refreinen worden gerapt/gezongen door de hele groep. De strofes worden elk om beurt gerapt door de leerlingen individueel.
-De school krijgt een halfuur na de workshop (na de mix) de opgenomen cd.
-De school krijgt een cd met rapbeats, om na de workshop verder te oefenen.
-Prijs: 250€
-Duur:3u

-Alle prijzen zijn incl btw en excl km-vergoeding van 0.3352€/km
-Wij brengen alle materiaal mee (versterker, boxen, microfoons, beats, cd-speler, opname-apparatuur: laptop, professionele audio-interface, professionele studio-microfoon), dit is in de prijs inbegrepen.
-Contacteer ons indien je een formule op maat wil.